top of page

Kaktus-slang på N-Kypros.

Oppdatert: 17. aug.


ree

For første gang i mitt liv har jeg vært på kaktus-slang.

Hadde hørt at frukten på kaktusfiken er spiselig. Da jeg så disse stod å fristet, måtte jeg bare plukke de for å teste. Det jeg glemte var at dette er kaktus, og dermed hadde jeg handen full av torner.

Nå har jeg lest at også bladene er spiselig, så neste gang må disse også prøves, men da skal jeg være forberett.



Jeg skrapte av tornene på frukten før jeg delte den i skiver, det gikk veldig greit.

Smaken hva skal man si om den.....Smakte veldig lite, konsistrnsen var som en vannmelon. steinene i frukten var veldig hard. Små........men hard.

Min frukt var nok en "overståer" fra høsten, siden det er den tiden di er modne og skal høstes.


Neste gang får jeg forsøke spise bladene.



ree


Kaktusfiken

Kaktusfiken er en frukt som opprinnelig kommer fra Mexico. I dag dyrkes den i tropiske og subtropiske områder, samt ulike middelhavsområder. Den er oval i formen og kan i fasong ligne litt på en pære.

Kaktusfiken finnes i flere farger og kan variere mellom gult, rødt, orange og grønt eller nyanser mellom disse fargene. Skallet er uspiselig og har mange små skarpe hår med usynlige mothaker. Vær derfor forsiktig når du tar i frukten. Fruktkjøttet er gulorange til rød i fargen og inneholder en mengde små spiselige kjerner. Konsistensen er litt grynete og kan minne om en blanding av vannmelon og sorbet. Smaken er forfriskende og mild, men litt syrlig. BRUKSOMRÅDE Kaktusfiken serveres som frisk frukt til dessert eller som tilbehør på et ostebord. Den kan brukes i fruktsalat eller som tilbehør til is. Kapp av endene og del den opp i to halve eller i båter. Spis gjerne fruktkjøttet med skje. Kaktusfiken er nydelig i syltetøy, i silte dessertsauser og i salater. EGENSKAPER Kaktusfiken har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C og magnesium, i tillegg til å ha et høyt kostfiberinnhold. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare. KVALITETSKRAV Kaktusfiken skal være fast og velformet uten tegn til uttørking. Den skal være fri for sprekker eller mørke flekker. Den er moden når det grønne skallet går over til gult eller rødt og den gir etter for et lett trykk. LAGRING 6 - 10°C Kaktusfiken modnes ved oppbevaring i romtemperatur. Den modnes også ved oppbevaring sammen med etylenholdige varer som epler og bananer. Etter modning bør den legges kjølig for å bevare holdbarheten.


Kontakt oss gjerne for en uforpliktet prat

Anita Martinsen + 47 41225929

 perfekte harmonien mellom havet og naturen i moderne arkitektur på Aqua Blue, Esentepe.  Aqua Følg gjerne vår blogg på nordkyproseiendom.no 

Facebook Nord-Kypros Eiendom og Nordmenn på Nord-Kypros

Kommentarer


  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram
bottom of page